BLOG

BLOG

26 jan., 2023
'Open over de Dood' gratis informatieavond met mini-uitvaartbeurs op 27 maart 2023
25 feb., 2022
Uitvaartverzorging Loes Hofhuis is partner van Duin en Kruidberg
29 okt., 2021
Wat komt er allemaal bij kijken als iemand overlijdt? Loes Hofhuis legt uit wat zij voor u kan betekenen.
29 okt., 2021
Loes Hofhuis legt in de serie Open Over De Dood aan de hand van een aantal korte filmpjes uit, wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken. In deze aflevering vertelt zij over het crematieproces. Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen via de website www.loeshofhuis.nl Uitvaartonderneming Loes Hofhuis is ook te volgen via Facebook .
door Loes Hofhuis 22 dec., 2020
Kerst en de jaarwisseling, het zijn gezellige dagen met familie en vrienden maar ook moeilijk als er een lege plek aan tafel is. Overal om je heen hoor je "fijne dagen", maar voor mensen die hun man, vrouw, kind, broer, zus of vriend(in) verloren hebben, zijn dit geen “fijne” dagen. Ik was bij een mevrouw waarvan haar echtgenoot pas was overleden. Ze zei: "het liefst zou ik slapen tot het nieuwe jaar, ik zie zo tegen die feestdagen op. Maar mijn lieve familie gaat goed voor me zorgen en daar houd ik me aan vast." Op zo'n moment is het moeilijk om troostende woorden te vinden, het enige wat ik op dat moment kon doen, was haar omarmen. Ik krijg wel eens de vraag: "waarom duurt rouwen zo lang?" Het is niet alleen dat je iemand verloren bent, maar ook jij en je omgeving zijn veranderd. Je moet weer een nieuw leven gaan opbouwen en dat heeft tijd nodig. Op de verpakking van rouwen staat geen gebruiksaanwijzing. Geef je zelf en je omgeving die tijd. Ik wens iedereen mooie dagen toe en alle mensen die met pijn in hun hart de toekomst tegemoet zien, omdat ze alleen verder moeten, heel veel sterkte.
door Loes Hofhuis 30 apr., 2019
Tijdens het regelen van de uitvaart van hun moeder gaf de familie al snel aan dat ze geen gebruik wilde maken van de aula van de begraafplaats. Om haar leven te vieren gingen we daarom op zoek naar een locatie die goed bij haar paste. Mevrouw hield van wandelen en van buiten zijn in de natuur. De Orangerie op het Landgoed Elswout bleek de perfecte locatie om haar lange en bijzondere leven op gepaste wijze te vieren. Wat was dit een prachtige uitvaart. In een kist, gemaakt door haar zoon, lag mevrouw te midden van een zee van bloemen. Er waren ontroerende speeches, er werd prachtig gezongen en er werden foto’s uit haar leven vertoond. Tijdens de condoleance speelden haar achterkleinkinderen buiten in het zonnetje en kregen alle belangstellenden een zakje met Vergeet-me-niet-zaadjes mee naar huis. Een indrukwekkend mooi afscheid, waarna mevrouw in kleine familiekring naar haar laatste rustplaats werd begeleid. (📷 Donald Van Hasselt - geplaatst met toestemming van de familie)
door Loes Hofhuis 29 okt., 2018
Er wordt vaak aan mij gevraagd, waarom ik het vak van uitvaartbegeleider hebt gekozen. Daar vertel ik graag over. Mijn interesse voor dit vak is lang geleden ontstaan, in Zeeland. Vrienden van mij hebben daar een uitvaartonderneming en ik was altijd geïnteresseerd in hun verhalen. Nadat ik een keer mee mocht om een overledene op te halen wist ik het zeker: Dit werk wilde ik ooit ook gaan doen. Mijn kinderen werden groter en er kwam tijd en ruimte om de opleiding voor uitvaartbegeleider te volgen. Vanaf de eerste dag voelde ik mij als een vis in het water en nu ben ik al weer meer dan twintig jaar uitvaartbegeleider. Sinds 2014 jaar heb ik mijn eigen uitvaartonderneming, zo kan ik op mijn eigen persoonlijke manier mijn vak uitoefenen. Omdat ik alleen werk, zien de nabestaande steeds dezelfde persoon, dat is belangrijk omdat je in een korte tijd en in een kwetsbare periode een band met de nabestaande moet opbouwen. Het is belangrijk om goed te luisteren, om precies te weten wat de wensen zijn, maar ook om nabestaanden te vertellen over alle mogelijkheden die er zijn. Een uitvaart op locatie bijvoorbeeld, op een plek die veel heeft betekend of die past bij de overledene. Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. In een korte tijd moeten er veel belangrijke beslissingen genomen worden. Er moet rekening worden gehouden wensen en verwachtingen. Ik ervaar het als een dankbare taak om nabestaanden naar beste eer en geweten te adviseren, te begeleiden en te ondersteunen op zowel emotioneel, praktisch als financieel vlak. Want een mooie uitvaart regel je samen.
door Loes Hofhuis 02 nov., 2017
Een tijdje geleden was ik een uitvaart aan het regelen in het huis van de overledene. Tijdens het bespreken van de uitvaart liep de hond van de overledene, rusteloos en zoekend door zijn huis. Zijn baasje was de avond ervoor naar haar kaartavondje gegaan en daar aan een hartstilstand overleden. De hond had zijn vrouwtje dus niet meer gezien en er waren allemaal vreemde mensen in zijn huis. Ik stelde voor om de hond die middag mee te nemen, naar het rouwcentrum waar mevrouw lag opgebaard. We hebben de hond aan de overledene laten ruiken en daarna ging de hond in een hoekje liggen met zijn kop op zijn poten en was weer rustig. Belangrijk is om de hond of kat bij de overledene te laten, dat kan ook bij een thuisopbaring. Laat de huisdieren niet al die tijd in een aparte kamer, maar betrek ze bij het afscheid, ze zijn tenslotte ook onderdeel van het gezin. Laat je het huisdier er niet bij, dan heb je de kans dat ze blijven zoeken naar hun baasje.
Share by: